The Work

The Work is een proces om gedachten die stress veroorzaken op te sporen, te onderzoeken en zo los te kunnen laten. Byron Katie ontdekte in een periode dat ze zeer depressief was, dat ze leed als ze haar gedachten geloofde. Dat ging over, als ze haar stressvolle overtuigingen onderzocht en doorzag wat er niet klopte.

Het is ook mijn ervaring dat stress niet veroorzaakt wordt door de mensen en omstandigheden om me heen, maar door de onjuiste (vaak oude) gedachten die ik er over heb.

Onze pogingen om geluk te vinden werken vaak averechts. In plaats van hopeloos te proberen de wereld aan te passen aan hoe het 'zou moeten' zijn, kunnen we ook de vier vragen en omkeringen van The Work doen. Door zo onze eigen innerlijke wijsheid en waarheid te vinden en te gebruiken kunnen we een onvoorstelbare vrede en vrijheid ervaren.

Hoe doe ik The Work?
* vul een 'oordeel over uw naaste' werkblad in.
Je kunt het hier downloaden. Scroll even naar beneden, het staat links onderaan.

* stel de 4 vragen: 1. Is het waar? 2. Kun je absoluut zeker weten dat het waar is? 3. Hoe reageer jij als je deze gedachte gelooft? 4. Wie zou je zijn zonder deze gedachte?

* Keer je stressvolle gedachte om:
naar jezelf; naar de ander; naar het tegenovergestelde.

* Wil je daar hulp bij? Maak een afspraak om The Work een keer uit te proberen. De introductieprijs is slechts €35,- voor een sessie van 1,5 uur.


Info over The Work

In mijn blogs staan voorbeelden van The Work Lees meer.  In het voorjaar van 2019 komt er weer een pelgrimstocht met The Work in en om Monique's boerderij in Vorden: ontdek 'de overstoorbare vrede' waar velen die het proces van The Work ervaren hebben, het over hebben. We bevrijden onszelf van gedachten die ons gevangen houden enwandelen in stilte in het prachtige landschap van de Achterhoek. Lees meer

Doe The Work met Monique

Priveséssies

Waarom The Work doen met Monique doen.

The Work on work with Monique